Efter ett längre renoveringsarbete kan föreningen äntligen presentera ett antal inlånade nya och nygamla maskiner med inriktning mot träbearbetning. Vi har nu tillgång till en ordentlig pelarborr, pelarbandslip, justersåg samt plan / rikthyvlar. Vi har till slut också fått tag på en rejäl spånsug som med lätthet kan hantera flera maskiner samtidigt och alla eventuella maskiner vi kan tänkas skaffa i framtiden.

Kontakta styrelsen på plats eller i Facebook-gruppen för utbildning och behörighet till maskinerna. Vid tveksamheter finns vi som brukligt på i lokalen torsdagskvällar även i fortsättningen om man har frågor kring utbildning, verksamheten eller vill prova på. Fråga oss!

Vi arbetar nu vidare mot att hitta fram till en lösning för laser och portalfräs. Vi hoppas kunna presentera mer information kring detta under hösten. Under tiden fortsätter renoveringen av vår inlånade Lillasyster-fräs. Vi undersöker också olika möjligheter för att kunna förbättra inomhusmiljön, främst då genom att bygga eller köpa en luftrenare som klarar av att cirkulera inomhusluften genom två eller flera filter och minska de negativa hälsoeffekterna och öka komforten i lokalen.